1. Hoogwerker
Om op hoogte te schilderen, heb je sowieso een hoogwerker nodig. Denk aan een telescoophoogwerker of een knikarmhoogwerker. Houd er rekening mee dat de hoogwerker een grote werkbak heeft, zodat je voldoende verf en schildermaterialen kwijt kunt. Een stevige rolsteiger is ook een optie.
2. Rijplaten
Een hoogwerker plaats je voor jouw eigen veiligheid alleen op een stabiele ondergrond. Als de ondergrond bestaat uit gras, een stoep of losse tegels, is het verstandig zelf tijdelijk een ondergrond aan te leggen. Met een aantal composiet rijplaten heb je binnen een mum van tijd een gesloten ondergrond aangelegd. Ferex heeft een rijplaten verhuur en biedt rijplaten aan met antislipprofiel en vierzijdige liplaskoppeling. De rijplaten zijn licht en spreiden de belasting goed, waardoor het gras beschermd blijft.
3. Displaybeschermer
De hoogwerker heeft een bedieningspaneel. Om deze tijdens het schilderen schoon te houden, is een displaybeschermer geen overbodige luxe. Zo blijft het paneel schadevrij en voorkom je kosten voor een nieuw paneel.
4. Harnasgordel
Het gebruik van een harnasgordel is niet verplicht, maar wel zo veilig. Door windstoten of onverwachte bewegingen zit een ongeval in een klein hoekje. Zeker in een hoogwerker. Het advies luidt om daarom altijd een harnasgordel te gebruiken. Bij een potentieel dodelijk ongeval is de kans ook groot dat de rechter hiernaar vraagt.
5. Buienradar
Om die ongevallen te voorkomen, is het goed om er een weersverwachtingapp bij te pakken. Denk aan Buienradar. Om kwalitatief schilderwerk af te leveren is het weer hoe dan ook van belang. Als je net geschilderd hebt en het vervolgens gaat regenen, kun je weer opnieuw beginnen.