Ga naar hoofdinhoud

CAO in vlakglas overeengekomen


Op 14 november dreigde Piet Jansen, onderhandelaar namens FNV Bondgenoten, nog met een onderzoek of aansluiting met de schilders-cao mogelijk zou zijn. De schilders-cao bestrijkt immers ook glaszettende bedrijven, in veel gevallen is het arbitrair of een bedrijf onder de éne dan wel de andere cao valt.  De vakbond eiste toen nog een stapsgewijze loonverhoging in twee jaar van vier procent.

In november zijn werkgevers en werknemers in de vlakglasbranche het eens geworden over een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die per 1 januari van kracht wordt en een jaar van kracht blijft. De cao geldt voor circa 5000 werknemers bij glasproducerende, -verdelende en -verwerkende bedrijven.

Eenjarig

Op 22 november meldde werkgeversorganisatie GBO (Glas Branche Organisatie) echter overeenstemming over de vlakglas-cao. De looptijd vabn de nieuwe ca bedraagt 1 jaar, bevat twee eenmalige uitkeringen, op 1 januari van 1 procent en in juli van 0,5 procent, een aanpassing van de pensioenregeling. De scholing in de vlakglasbranche wordt per aparte cao geregeld, de zogenaamde STOOV-cao. Deze krijgt wel een looptijd van 2 jaar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Ontheffing zero-emissiezones voor bus met glasresteel

Online special: Vlakglas volop in beweging

De Glaslijn heet nu Clarixy

Wervingscampagne ‘Werk als glaszetter’ op social media 

Homedeal: ‘Schilder meest gezochte vakspecialist’


Naar archief >