Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Nederlandse Bouwprijzen


 

Het nieuwe Rotterdams Centraal Station in categorie Gebouwen, de Markthal in Rotterdam in de categorie Bouwmaterialen en –systemen, en stadsbrug De Oversteek in Nijmegen in de categorie Civiele Kunstwerken hebben de Nederlandse Bouwprijzen gewonnen. De prijzen werden gisteren uitgereikt op het Gala van de Nederlandse Bouw.

De transformatie van Rotterdam CS staat volgens de jury al lange tijd symbool voor optimale kwaliteit. Een enorm contrast met wat het was. Terwijl het zijn functie behield werd het sombere gebouw met ‘enge tunneltjes’ veranderd in een speels, veilig en uiterst aantrekkelijk gebouw. Het gebouw nodigt uit tot reizen met openbaar vervoer; de stad is er rijker door geworden.

De Markthal is een architectonisch icoon nabij Station Blaak in Rotterdam. Aan beide kopse kanten van het boogvormige gebouw bevinden zich de grootste kabelnetgevels van Europa. Een zeer intelligent ontworpen systeem en de integratie van constructie en architectuur tonen volgens de jury lef.

Nijmegen wilde méér dan alleen een nieuwe brug over de Waal. De stad wilde een brug als onderdeel van stad en landschap, een brug die ruimtelijke kwaliteit toevoegt. De jury vindt deze inzending in alle opzichten zowel bouw- als verkeerskundig een lust voor het oog en procesmatig bijzonder interessant.

Het Gala van de Nederlandse Bouw is een van de evenementen op de Week van de Bouw. Gelijktijdig vinden de BouwBeurs, Renovatie & Transformatie, GEVEL en Material Xperience plaats. Daarnaast kent de beurs veel workshops, ontbijtsessies en Awarduitreikingen. De Week van de Bouw duurt nog tot en met vrijdag 13 februari.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


BouwBeurs: ‘Goed gereedschap is het halve werk’

Eisma ontwikkelt digitale Pocketguide voor BouwBeurs

Boek Façades toont gedurfde en inspirerende gevels

Vastgoed upgraden en houtinnovaties centraal op vakbeurzen


Naar archief >