Ga naar hoofdinhoud

VRN: ‘Glasrecycling wordt goedkoper’


Vlakglas Recycling Nederland (VRN) heeft de aanvraag voor een nieuwe algemeen verbindend verklaring (avv) voor de periode 2016-2020 aangevuld met extra gegevens. De oude avv eindigde per 31 december 2015.

“We zitten nu een korte periode tussen twee regelingen in”, zegt Cor Wittekoek, directeur VRN. “De verwijderingsbijdrage van 50 cent per vierkante meter moet ondertussen wél betaald worden. Onze werkzaamheden gaan gewoon door. Je moet ook niet spreken van een verwijderingsbijdrage, maar van een ‘recyclingbijdrage’. Dat dekt de lading beter. Het is een kwestie van een paar maanden voor de nieuwe avv er is. De recyclingbijdrage is per 1 januari 2016 nog maar 40 cent en containers voor eigen gebruik en projecten worden gratis (vanaf 10 ton per jaar).”

Cor Wittekoek betreurt dat er discussie lijkt te zijn over de recyclingbijdrage. “Er is geen discussie over het doel ervan, alleen over de kosten. Iedereen heeft baat bij een goed afvalbeheersysteem. Dat systeem brengt ook enige kosten met zich mee, die we overigens waar het kan proberen te verminderen. Zo hebben we scherpe afspraken met onze logistieke dienstverlener, zodat de bijdrage omlaag kan volgend jaar. We blijven echter een landelijk dekkend netwerk houden. Bijdragen aan de circulaire economie blijft eenvoudig en wordt goedkoper.”

Eind juni heeft Vlakglas Recycling Nederland (VRN) bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) een verzoek ingediend voor een nieuwe avv, voor de periode 2016-2020. Medio november heeft VRN de aanvraag aangevuld met extra gegevens. Voor het afgeven van een avv gelden wettelijke procedures. De avv treedt in werking op de dag dat er een publicatie daarvan is verschenen in de Staatscourant.

Bron: Bouwend Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


AGC investeert in nieuwe Fineo productielijn

Bijna 86.000 ton vlakglas ingezameld in 2024

Wisseling van de wacht bij Pieterman Groep

Geluk Groep neemt Snepvangers Glas over

Isolatieglas-subsidie per 1 januari omhoog


Naar archief >