Ga naar hoofdinhoud

Goede voornemens en risico’s


Het jaar 2020 is alweer even onderweg, dry januari is voorbij en de meesten mensen hebben de jaarlijks repeterende goede voornemens alweer overboord gezet. Tijd om aandacht te besteden aan een zakelijk goed voornemen, namelijk risicobeheersing!

  1. Zet een goede juridische structuur op! Één BV is geen BV en een Eenmanszaak of VOF kan gewoon niet meer in dit nieuwe decennium. PUNT!
  2. Gebruik de juridische structuur ook goed, u heeft deze immers niet voor niets opgetuigd. Dit klinkt logisch maar hoe vaak zie ik nog vastgoed of pensioenopbouw ondergebracht in de werkmaatschappij. Andersom tref ik het ook aan, bijvoorbeeld een werkplaats vol met af- en ongekeurde machines laten draaien vanuit de bovenste holding BV. Dubbelcheck ook voor in het verleden afgegeven borgstellingen. Deze kunnen nog van toepassing zijn.
  3. Meerdere aandeelhouders? Maak elk jaar afspraken hoe uit elkaar te gaan indien dit gepand of ongepland aan de orde komt. Feit blijft dat 100% van de aandeelhouders uiteindelijk uit elkaar gaan. In de bouw doet circa 25% dit met meer of mindere mate van ruzie!
  4. Creëer een dashboard dat je actueel informeert over de financiële situatie. De hoogte van het banksaldo en het jaarlijkse rapport van de accountant mogen niet de enige thermometers zijn.

    En de belangrijkste tip: Ga na het lezen van deze punten niet direct over op de waan van de dag, maar houdt uw eigen situatie eens grondig tegen het licht. Want net zoals uw privé goede voornemens moeten ook de zakelijke ieder jaar terugkomen.

    En wilt u daar advies bij, dan weet u ons te vinden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Soudal slaat vleugels uit naar Japan

Muurschildering Studio Giftig wereldwijde topper

Daling aantal zzp’ers verder ingezet

Geen versoepeling regels voor Oekraïense zzp’ers

AGC investeert in nieuwe Fineo productielijn


Naar archief >