Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel-verf op eerste cruiseschip China


Het eerste grote cruiseschip dat ooit op een Chinese scheepswerf is gebouwd, is aan zijn eerste reis begonnen. Het immense vaartuig werd gecoat met International-verf van AkzoNobel.

Aan de Adora Magic City, waar maximaal 5.246 passagiers op kunnen, werd ruim drie jaar lang gebouwd. De scheepsromp werd voorzien van Intersmooth, een zelfpolijstende copolymeer-biocide antifouling van International, die brandstof- en emissiebesparing biedt.

Het schip, dat 323,6 meter lang is en 1.292 bemanningsleden telt, werd gebouwd door Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd, die van plan is meerdere cruiseschepen te realiseren. 

Het cruiseschip gaat het hele jaar door vijf- en zesdaagse cruises varen met vertrek vanuit Shanghai. Tijdens de reis worden er verschillende bestemmingen in Azië aangedaan waaronder het eiland Jeju in Zuid-Korea, en de Japanse steden Fukuoka, Okinawa, Sasebo en Nagasaki.

“We zijn er trots op dat onze vertrouwde coatingtechnologie en expertise een belangrijke rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de Adora Magic City”, zegt Simon Parker, directeur van AkzoNobels Marine, Protective and Yacht Coatings-activiteiten, die eraan toevoegt dat zijn bedrijf inmiddels ook bijdraagt ​​aan de nieuwbouw van een zusterschip van Adora Magic City.

Eén reactie op “AkzoNobel-verf op eerste cruiseschip China

  • Klaas de Wit

    De Intersmooth 7460 HS SPC met toelatings gifstofnr. 13398N van het ctgb bevat als werkzame aangroeiwerende stoffen koper (I)oxide en zinkpyrithion naast de zelfslijpende werking van het acrylaat polymeer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


200 extra banen op de tocht bij AkzoNobel

AkzoNobel schrapt nog meer banen

Grootste zonne-energiecentrale AkzoNobel in Polen

Vliegtuigpaneel in Catalaanse stijl

AkzoNobel sponsort Nederlandse deelname aan Expo 2025 Japan


Naar archief >