Voor ketenpartners binnen de vastgoedbranche is het een urgent vraagstuk. Hoe kun je een samenwerking binnen een onderhoudsopdracht zo efficiënt mogelijk tot een goed einde brengen? En belangrijker nog; hoe houd je grip op je vastgoed als opdrachtgever? De cloudapplicatie van RGS+ biedt uitkomst. Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) over meerdere disciplines is dankzij deze softwaretool mogelijk in één systeem. Van woningcorporatie tot schilder- en onderhoudsbedrijf; de gehele keten wordt binnen dit systeem vertegenwoordigd.
Alles in één systeem
RGS+-ontwikkelaar Maurits Jansen legt uit waarom deze softwaretool er twaalf jaar geleden moest komen. “In die tijd werd er nog minder digitaal gewerkt. Bij een prestatiecontract besteedde je meer tijd aan de presentatie dan aan de inhoud. Daarnaast was het ook nog eens lastig om wijzigingen bij te houden. Er was behoefte aan meer automatisering. Met de ontwikkeling van RGS+ is het mogelijk meerdere disciplines – zoals gevels, dak en installatie – efficiënt met elkaar te laten samenwerken. Alles is in één systeem gevangen. Dat was het uitgangspunt.”
![](https://www.schildersvak.nl/wp-content/uploads/2021/01/Animatie-0.Opdrachtgever-met-vragen-1024x576.jpg)
Grip op de zaak
Voor de gebruikers levert deze toepassing vele voordelen op. Zo is binnen de cloudapplicatie de onderlinge communicatie beter gestroomlijnd. Daarnaast is het proces duidelijk en gewaarborgd. “Het is echt mogelijk om grip op de zaak te houden,” vult Jansen aan. “De mogelijkheid om meerdere scenario’s naast elkaar te houden, levert direct inzicht op in de begroting. Daar kun je als opdrachtgever dan concreet beleid op maken. Binnen dit systeem zijn inspecties voor iedereen inzichtelijk. De staat van het onderhoud wordt vertaald naar een NEN-score. Tijdens het webinar gaan we dieper in op het gebruiksgemak, de voordelen en de functies.”
![](https://www.schildersvak.nl/wp-content/uploads/2021/01/logo-rgs-2.0-compleet-1024x431.jpg)
Verhalen uit de praktijk
Inmiddels werken vijf woningcorporaties met RGS+ en zijn er in totaal zo’n zestig licenties uitgegeven aan ketenpartners. Onder hen Woningcorporatie Clavis met 2.500 woningen in Terneuzen en Sluiskil in haar beheer. Bianca Koster, manager vastgoed Clavis Terneuzen vertelt tijdens dit webinar verhalen uit de praktijk. Daarnaast gaan Perry Verhees (calculator Lindhout vastgoedonderhoud) en Gijs van Mil (adviseur/procesbegeleider Heikant23) dieper in op hun ervaringen. Het webinar richt zich op zowel opdrachtgevers als uitvoerende bedrijven die stappen willen zetten in ketensamenwerking.
Aanmelden gratis webinar
Het gratis webinar is op woensdag 10 februari om 14.00 uur live te volgen.
Aanmelden kan via deze link.