Wanneer mag werk worden gedaan door een medewerker en wanneer door een zelfstandige ondernemer? Dat is lang niet altijd helder. Maar met actieve handhaving op schijnzelfstandigheid door de Belastingdienst op komst – en naheffingen voor wie het niet op orde heeft – is het verstandig om daar duidelijkheid over te krijgen.
Gastsprekers
Reden voor OnderhoudNL om het webinar ‘Handhaving op schijnzelfstandigheid’ te organiseren, waarin alle (juridische) aspecten rondom de arbeidsrelatie aan bod komen. Gastspreker Boris Emmerig, partner bij Holla Legal & Tax, gaat daarbij in op de fiscale procedures en aspecten rond loonbelasting. Dick Voortman vertelt op welke manier OnderhoudNL helpt bij wettelijke verplichtingen van de Wet DBA. Tot slot geeft Peter Huijser van OnderhoudNL Partner Meestersgilde praktische tips voor bedrijven die zzp’ers inhuren.
Criteria vastgelegd
Je alvast inlezen in de criteria die de Belastingdienst hanteert om schijnzelfstandigheid vast te stellen? Die zijn vastgelegd in de publicatie ‘Zzp ja of nee?’. Overigens heeft OnderhoudNL grote bezwaren tegen sommige formuleringen die hierin worden gehanteerd. De organisatie is hierover in overleg met de Belastingdienst.