Ga naar hoofdinhoud

Vernieuwd A-blad Epoxyproducten


Kennis- en adviescentrum Volandis brengt een vernieuwd A-blad 'Epoxyproducten' voor de afbouw- en onderhoudssector uit. Elke werkgever kan op basis van de voorgestelde maatregelen de beste werkwijze voor zijn bedrijf opstellen en onderbouwen.

.

De twee bestaande en verouderde A-bladen ‘Epoxygebonden betonreparatiemiddelen’ en ‘Epoxyproducten in de afbouw- en onderhoudssector’ zijn door een team van deskundigen uit de sector nagelopen en samengevoegd
tot één actueel A-blad Epoxyproducten.

Het A-blad is gericht op producten die epoxyharsen bevatten, maar is ook zeer bruikbaar als input voor veilig werken met vergelijkbare allergene stoffen zoals PU, MMA etc.

Volandis richt zich op het optimaal ondersteunen van werknemers en werkgevers bij hun invulling van duurzame inzetbaarheid. Actualisering van bestaande kennisproducten als A-bladen en adviezen zijn daarbij onmisbaar, stelt de organisatie. Alleen zo kan de veiligheid en gezondheid van werknemers gewaarborgd worden.

Relining
In het vernieuwde A-blad is er aandacht voor innovaties zoals rioolrelining. Dankzij deze nieuwe rioolrenovatietechniek. kunnen riolen worden gerenoveerd zonder ze open te breken. Het riool krijgt een nieuwe binnenkant en kan er weer tientallen jaren tegenaan.

Daarnaast zijn in de nieuwe versie geadviseerde beheersmaatregelen heroverwogen zodat er weer een actueel document ligt voor het veilig en gezond werken met epoxyproducten. Zo geeft het A-blad richting aan de (Af)Bouw & Infra- en onderhoudssector, stelt Volandis.

Aan het A-blad werkten de volgende organisaties mee: Koninklijke OnderhoudNL, Koninklijke Bouwend Nederland (waaronder de vakgroep gecertificeerde Betonreparatiebedrijven), CNV Vakmensen, FNV Bouwen en Wonen, de Nederlandse vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen (NSTT) en de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Veiligheid bespreekbaar maken met kaartspel

Nieuw waarschuwingssysteem meet hittekracht

Rolsteigers langere periode onder de loep

Bewust Veilig-dag 2025: ‘Samen sterk voor veilig werk’

Schadelijke Stoffen Assistent vanaf nu te gebruiken


Naar archief >