Ga naar hoofdinhoud

Vliegtuigpaneel in Catalaanse stijl


Een vliegtuigpaneel dat een eerbetoon brengt aan de kleurrijke Catalaanse modernistische kunst. Een team van AkzoNobel maakte het kunstwerk, speciaal voor de MRO Europe luchtvaartconferentie eind oktober in Barcelona.

Dave Kingsman met zijn kunstwerk. (Foto: AkzoNobel)

Iets creëren dat laat zien wat je kunt bereiken met de vliegtuigcoatings van AkzoNobel Aerospace, op een manier die de kleur en het leven van de Catalaanse regio viert. Met dit marketingconcept, uiteraard ook bedoeld om ‘de blits’ te maken op de MRO Europe luchtvaartconferentie, begon het allemaal. Het resultaat is een vliegtuigpaneel met de looks van een Gaudí, waar het talent van AkzoNobel’s eigen technisch consultant, Dave Kingsman, van afspat.

Dertien kleuren

Kingsman – met ruim veertig jaar ervaring in het schilderen van vliegtuigen gerust een expert te noemen – besteedde meer dan dertig uur aan het project. Daarbij ondersteund door technisch consultant Sean Magness. Een klus van 36 individuele schilderstappen, waarbij zowel effen kleuren als kleuren met speciale effecten werden gebruikt. Dertien kleuren in totaal; zelf bedacht, gemengd en aangebracht.

vliegtuigpaneel kleuren

Afpelbare sjablonen

Hoe Kingsman te werk ging? Het vliegtuigpaneel werd eerst geprimed, geschuurd en voorbereid voordat het grijs werd gespoten en een clearcoat kreeg. Vervolgens bracht hij afpelbare sjablonen aan om de vormen van de onderdelen af te bakenen. Om daarna de kleuren aan te brengen. In een bepaalde volgorde, beginnend met donkerblauw. Het hele oppervlak werd ‘afgetopt’ met twee lagen clearcoat en gepolijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


200 extra banen op de tocht bij AkzoNobel

SealteQ neemt twee Limburgse bedrijven over

Verfproducent CIN neemt Hempel Industrial in Kampen over

AkzoNobel schrapt nog meer banen

Grootste zonne-energiecentrale AkzoNobel in Polen


Naar archief >