Ga naar hoofdinhoud

Onthechting van verf op multiplex


Voor abonnees

Voor abonnees

Het artikel dat je probeert te lezen is voor abonnees
Voor abonnees artikelen zijn alleen toegankelijk voor digitaal en compleet abonnees van Eisma’s Schildersblad en SchildersVakkrant.

  • >> Log gratis in als abonnee van Eisma’s Schildersblad en/of SchildersVakkrant
  • >> Abonneer om onbeperkt voor abonnees artikelen en digitale magazines te lezen

Digitaal abonnement

Voor 17,- per maand (excl. btw) sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

4 reacties op “Onthechting van verf op multiplex

  • fred v Tartwijk

    verf invormatie sevice werkt niet

  • Robert Kempeners Schilderwerken

    link naar verf advies centrum werkt niet

  • jan heijkoop

    betreft onthechting verflaag,

    dit fenomeen is mij niet onbekend, vooral dicht op de zee kan je dit zo verhalen op zoutkristallen die zich na een natte dag en zozeer met flinke wind meteen verwachten op deze onderzijde en zowel ook aan de voorzijde van betimmeringen aan gevels en dakoverstekken. de oplossing is gewoon voor dat je gaat schilderen wat je die dag denkt aan te kunnen eerst schoonwassen / ontvetten. en goed schuren / opzuiveren. dan meteen in de verf zetten, wanneer er de volgende dag overgeschilderd wordt, weer schoonwassen. zonder dit ritueel kan je er donder opstellen dat je onthechting hebt met welk type materiaal je ook werkt. ik heb 45 jaar aan de kust gewerkt ook met de hoogovens nabij is het in de stad dito hetzelfde even de wind op je projekt en je hebt de volgende dag gedonder het is net speksteenachtig je merkt het meteen .

    ik neem aan collega`s hoermee even te helpen. aan de kust op zee gewoon meer berekenen voor schoonwassen,
    mvg, jan

  • jan heijkoop

    betreft multiplex voorbehandeld, door meerdere hout schil soorten te gebruiken als toplaag voor multiplex, kom je ook in het gedrang met de eerste laag fabrieksmatig aan gebrachte grondverf . deze zijn watergedragen en kunnen aan zee zeer gevoelig zijn voor zoutkristallen, wanneer de opentijd tussen aanbrengen in de fabriek en de afwerkingdata op het werk meer dan 6 weken bedraagt dan heb je zo al een probleem met hechting met standaard grondlakken. het gewin is dat vergeten wordt dat er een schoongewassen dient te worden aan zee gebieden, en dan eerst een hechtprimer aan brengen. het zoutkristal is de oorzaak van verzepen van de watergedragen grondverf op de mulitplex. door wassen en een goede hechtprimer , watergedragen en dan overgronden met eem AK verf en dekverf AK gesiliconeerd. ben je van het probleem af.

    gr, jan

Reacties zijn uitgeschakeld.


PPG verlengt Colorful Communities tot en met 2035

Baan Twente wederom beste Mercedes-Benz Van ProCenter

Oostveen overgenomen door Hoogstraten Haarzuilens

Geen versoepeling regels voor Oekraïense zzp’ers

Soudal slaat vleugels uit naar Japan


Naar archief >