Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel geeft vijf innovaties een kans


Het ontwikkelen van verf die aanzienlijk sneller droogt. Toe te passen op onder meer ramen en kozijnen. Dat is de beoogde uitkomst van het samenwerkingsverband dat AkzoNobel aangaat met IGM Resins uit Waalwijk. Dit is een uitvloeisel van het tweede Paint the Future-evenement van de multinational.

Klaas Kruithof, directeur technologie AkzoNobel

Naar aanleiding van deze ideeënwedstrijd slaat de Nederlandse verffabrikant de handen ook ineen met vier andere bedrijven: het Zwitserse Lonza Microbial Solutions, ICL Group uit Israël, Croda Smart Materials uit het Verenigd Koninkrijk en het Duitse Wagner Painting. ‘Zij komen met ideeën die perfect bij ons passen’, motiveert Klaas Kruithof, directeur technologie van AkzoNobel. ‘We kijken ernaar uit om deze verder te ontwikkelen.’

Detectiemethode

Waar IGM Resins gespecialiseerd is in sneldrogende hybride decoratieve verven, komt Lonza Microbial Solutions met een realtime microbiële detectiemethode. Deze technologie kan gegevens verkrijgen die de kwaliteit van grondstoffen helpen beoordelen en reageren op afwijkingen in productielijnen.

ICL Group focust op veilige en betrouwbare informatiebladen. Hiermee komt het Israëlische bedrijf volgens eigen zeggen tegemoet aan de toenemende bezorgdheid en regeldruk rond allergenen en giftige materialen.

Nul overspray

Smart Materials richt zich op zelfherstellende beschermende coatings die hun glans blijven behouden, bijvoorbeeld nadat er krassen op een oppervlak zijn gekomen. Wagner Painting ten slotte wil zich onderscheiden met SpraySavvy, een ‘intelligent en aanpasbar concept’ voor industriële spuitapparatuur. Voornaamste doel: nul overspray en minder afval.

Bij de jongste Paint the Future-editie bleek AkzoNobel het meest gecharmeerd te zijn van Apellix uit Florida, dat in maart dan ook tot winnaar werd uitgeroepen. Dit bedrijf uit de stad Jacksonville zou werken aan een computergestuurde drone die, met behulp van specialistische software, spuitverf nauwkeuriger aanbrengt en belangrijke gegevens van de lak registreert.

Bron: PaintSquare

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


200 extra banen op de tocht bij AkzoNobel

AkzoNobel schrapt nog meer banen

Grootste zonne-energiecentrale AkzoNobel in Polen

Vliegtuigpaneel in Catalaanse stijl

AkzoNobel sponsort Nederlandse deelname aan Expo 2025 Japan


Naar archief >