De burgemeester van Arnhem doelt onder meer op het sociale gezicht van de 175 jaar oude onderneming. Praktijkleermeesters van Verhoeven geven les aan gedetineerden om ze te helpen bij hun terugkeer in de maatschappij. ‘Niet alleen door op hen het vakmanschap over te brengen’, weet Marcouch. ‘Maar ook door een juiste instelling en houding mee te geven.’ En uiteindelijk zelfs een beloning, want talenten krijgen een contract.
In 1846 sticht Albertus Verhoeven zijn eigen schildersbedrijf in Arnhem. De eenmanszaak groeit uit tot nationaal opererende werkgever aan meer dan honderd vaklieden. Met als pijlers schilderwerk en onderhoud, maar ook renovatie en verduurzaming van vastgoed; zoals het een moderne allround onderhoudsaannemer betaamt. Naast een vestiging in Arnhem, beschikt Verhoeven over een dependance in Amsterdam.
Op het rijke CV van de jubilaris prijken onder meer renovatie van de Koepelgevangenis en de Sabelspoort in Arnhem en Paleis het Loo in Apeldoorn. Voor laatstgenoemd project ontvangt Verhoeven in 2008 de Nationale SchildersVakprijs.
Het Predicaat Hofleverancier is een koninklijke waardering voor de betekenis van een bedrijf voor de samenleving. Wie hofleverancier is, mag het schild met het Koninklijk wapen gebruiken op zijn gevel of website. Het predicaat, waarover in Nederland zo’n vijfhonderd bedrijven beschikken, wordt voor 25 jaar toegekend.
![](https://www.schildersvak.nl/wp-content/uploads/2021/11/Verhoeven-Hofleverancier-1-1024x799.jpeg)