Hoe moet dat eigenlijk, kwasten opbinden? Waarom moet het, en: wie doet het nog? Over deze kwestie loopt sinds enige dagen een discussie op de LinkedIn-groep van Schildersvak.nl. Voor Van Dams Kwastenfabriek was het een reden om een helder instructiefilmpje te maken.
Via de redactiemail van SchildersVakkrant (schidlersvakkrant@eisma.nl) kwam de vraag binnen: hoe moet dat eigenlijk, kwasten opbinden? Hoofdredacteur Jan Maurits Schouten wist het antwoord ook niet heel precies, en stelde de vraag in de LinkedIn-Groep ‘Schilderwerk, onderhoud, innovatie‘. Daar ontstond een levendige discussie tussen vakbroeders. Veel schilders blijken hun kwasten nooit op te binden en liever een nieuwe kwast te nemen als van de oude de haren beginnen uit te staan of te ver zijn afgesleten. Anderen binden wel degelijk hun kwasten op en doen soms meer dan tien jaar met hun schildergerei.
filmpje
De onduidelijkheid over hoe de knoopjes en draadjes nu precies moeten worden aangelegd zette Van Dams Kwastenfabriek, de grootste kwastenproducent van ons land, ertoe aan om een filmpje te maken van hoe de werknemers daar nog altijd handmatig de kwasten opbinden. Het is een heel instructief filmpje geworden. Aan de medewerker is gevraagd het langzaam voor te doen. Toch moesten de beelden nog vertraagd worden om het goed te laten zien. Maar kwasten opbinden is voor deze medewerker, waarvan we alleen de handen zien, dan ook het dagelijks werk.
Kwasten niet meer op binden.vroeger haden wij kwasten van van Vliet met een plastic bus verdeelt in ringen inplaats van touw
Was de kwast wat versleten snee je gewoon een ring er af en schilderen maar weer .Helaas is deze fabriek er niet meer op binden is ouderwets en het touw gaat altijd los of stuk
Waar koop ik het geschikte touw. Of wat zijn de specificaties van zon touw?
Ik wil leren opbinden maar weet niet hoe ik er aankan komen.
U kunt het best even bij Van Dam informeren. https://vandamskwasten.nl/