KASSEL (D) – De Duitse stad Kassel kent een echt behang-instituut en een
behang-museum. Saai? Dat dachten ze zelf niet. Een poster werd gemaakt van een
historisch behangsel van de kunstenaar Allen Jones. De rapen waren gaar
Ruzie over behangposter
De Amerikaanse Allen Jones werkte veel met voorstellingen van schaars geklede, uitdagend-erotische dames. Samen met de Duitse fabrikant Marburg ontwierp hij een motief in die stijl voor een behanglijn die X-Art collectie werd genoemd. Het ’tapetenmuseum’, behangmuseum vond dat een mooie eye-catcher voor haar expositie.
Dat was het ook, maar tot onvrede van een deel van de Kasselse bevolking. De poster werd overgeplakt met stickers met daarop ‘Sexisme’, en in de regionale pers werd druk over de toelaatbaarheid van de voorstelling gediscussieeerd.
2 reacties op “Ruzie over behangposter”
Geef een reactie
Gerelateerde berichten
Naar archief >
Anne Jan Dam 11 jan 2010 18:36
Volgens mij is het net als bij het overschilderen van een kit laag. De ondergrond die geschildert wordt is elastisch en de eindlaag niet. Bij veel temperatuur verschil en werking zal de eindlaag scheuren gaan vertonen. Dit zal bij donkere kleuren erger zijn dan bij licht. Mischien is het voor de toekomst om met alkyd emulsies te gaan schilderen. De nieuwe high solid verf schift enorm op het met acrylaatgrondverf gespoten hout. (ook niet echt optimaal)
In de rubriek ‘Veel gestelde vragen’ van Global Paints heeft men toch een andere mening, die luidt alsvolgt: Kunnen watergedragen verflagen weer worden overgeschilderd met alkydharsverven? Als watergedragen verflagen weer worden overgeschilderd met een alkyd, kan er op den duur onthechting en bastvorming ontstaan. Dit komt door spanningsverschillen tussen beide verftypen.