De firma FlexKnowledge en de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen hebben een tool gelanceerd om eenvoudig de transitievergoeding te berekenen voor uitzendkrachten.
Uniek aan deze tool is, volgens beide partijen, dat hij om kan gaan met de vele korte contracten en wisselende inkomsten die veel flexkrachten nu eenmaal hebben. Daarmee is deze tool enig in zijn soort.
Bij flexkrachten is het bepalen van de exacte periode waarover de vergoeding wordt berekend lastig, omdat er vaak sprake is van veel korte contracten die elkaar met kortere of langere onderbrekingen opvolgen. Ook wisselen het loon en het aantal gewerkte uren vaak per opdracht. Dat zorgt ervoor dat de bestaande rekenhulpen voor de flexbranche niet geschikt zijn.
Rekenhulp
Daarom heeft de brancheorganisatie NBBU aan FlexKnowledge gevraagd een tool te bouwen die hiermee wel om kan gaan. FlexKnowledge heeft nu een rekenhulp gebouwd die in enkele eenvoudige stappen de transitievergoeding berekent. Met 5 vragen wordt vastgesteld of er recht is.
Daarna voert de gebruiker de begin- en einddata van de contracten in, neemt het loon over van de loonstroken van het laatste contract en de tool doet de rest. Uiteraard wordt rekening gehouden met alle uitzonderingen en bijzonderheden: de onderbrekingen voor of na 1 juli 2012, dienstverbanden langer dan 10 jaar en de overgangsregeling voor 50+ ers.
Leden van de NBBU kunnen de tool gratis downloaden op de website van de NBBU. Andere geïnteresseerden kunnen de tool bestellen op www.flexknowledge.nl.
Partijen
FlexKnowledge adviseert in- en uitleners over alle wet- en regelgeving rondom flexkrachten, de kostprijs van arbeid, beloning van uitzendkrachten en optimaliseert het in- en uitleenproces.
De NBBU is de brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt en behartigt de belangen van bijna 1.000 brede dienstverleners in de flexbranche: uitzendbureaus, payroll ondernemingen, zzp-bemiddelaars en andere intermediairs op de flexibele arbeidsmarkt.