Ga naar hoofdinhoud

Website over veilig vacuümheffen


Een vacuümheffer is één van de meest gebruikte til- en plaatshulpmiddelen voor de glaszetter. Het plaatsen van glas met behulp van vacuümhefapparatuur is een uitstekende manier om fysieke belasting voor de glaszetter te beperken. Toch is het werken met een vacuümheffer niet zonder risico's.

Binnenkort gaat de website www.vacuümheffen.nl online. Op deze website worden filmpjes getoond waarbij glas wordt geplaatst met behulp van vacuümhefapparatuur. De nadruk lig op veilig glaszetten, waarbij wordt voldaan aan wet en regelgeving.

Binnenkort gaat de website www.vacuümheffen.nl online. Op deze website worden filmpjes getoond waarbij glas wordt geplaatst met behulp van vacuümhefapparatuur. De nadruk lig op veilig glaszetten, waarbij wordt voldaan aan wet en regelgeving.

Arbeidsinspectie
Dit bleek donderdag tijdens een sessie in Waddinxveen waar de Arbeidsinspectie, leden van de Sectorvereniging Glaszetbedrijven (SVG) van Fosag en verzekeraars aan tafel schoven. Carin Benders en Jan Vermeiren, beiden projectleider bij de Arbeidsinspectie, waren uitgenodigd helderheid over deze materie te scheppen.

Aanleiding was de aankondiging van de Arbeidsinspectie dat vanaf 1 januari 2011 een jaar lang de afbouw met controles extra onder de loep zal worden genomen en fysieke belasting (glaszetten) staat ook op dat lijstje. De theorie is mooi, maar de praktijk is weerbarstig bleek tijdens de discussie, waarvan verslag wordt gedaan in het komende nummer van Eisma's Schildersblad.

Filmpjes
Op de website www.vacuümheffen.nl worden straks filmpjes getoond waarbij glas wordt geplaatst met behulp van vacuümhefapparatuur. In de filmpjes wordt benadrukt welke voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen om de werkzaamheden veilig uit te voeren. Daarnaast worden korte toelichtingen gegeven over de veelvuldig gebruikte apparaten en de wetten en regels omtrent het veilig ontwerp en gebruik van de vacuümheffers.

Bijdrage
De website is mogelijk gemaakt door werkgeversorganisatie Fosag en GBO en mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van Stichting Arbouw en het Opleidings- en Onwikkelingsfonds voor de Vlakglasbranche STOOV.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Ontheffing zero-emissiezones voor bus met glasresteel

Online special: Vlakglas volop in beweging

De Glaslijn heet nu Clarixy

Wervingscampagne ‘Werk als glaszetter’ op social media 

Homedeal: ‘Schilder meest gezochte vakspecialist’


Naar archief >